A Fülgyertya ismertetője

Az ősi és modern idokben egyaránt elterjedt és kedvelt módszer a fül és melléküregeinek tisztítása a fülgyertyázás. Indiában, Tibetben, Dél-Amerikában ma is végzik a fül gyógynövényekkel váló füstölését és a fülgyertyázást. Egyszerűsége és hatékonysága miatt terjedőben van Európában is. Pl.: a németországi orvostanhallgatóknak a fülgyertyázást orvosi kezelésként tanítják.

A gyertyák 100 %-os gyapotanyagból vágott csíkokból készülnek, melyet méhviasz, gyógynövény eszenciák keverékébe mártanak. A méhviasznak gyulladáscsökkentő hatása van. A csíkokat spirál formában feltekerik, és utána keményre mártják. Használatkor a kúpot gyengéden a fülcsatornába helyezzük, tetejét meggyújtjuk és elégetjük, hogy spirális energiatartalmú füstöt vigyünk a fülcsatornába. Mindkét fülben el kell égetni egy-egy gyertyát.

Kezelési idő: 8-10 perc gyertyánként.

Működése:

A kúpot alkotó spirál húzza ki a lerakódásokat. A füst belemegy a fülbe, a fülzsír, gombák, arc-és homloküregi lerakódások, hallást károsító mikroszemcsék kijönnek a kúpba. A felesleges fülzsír ozmotikusan szívódik ki a kúpba a dobhártyán át. Ilyen egyszerű. Ez enyhítő nyugtató és nem erőszakos beavatkozás. A kúp fülben nyugvó része sohasem forrósodik fel.

Milyen gyakran alkalmazzuk?

Ez egy gyógyulási folyamat. Általában a javasolt kezelés az első héten minden második napon, a második héten pedig minden harmadik napon egy pár gyertya elégetése. Ez egy általános kezelés, amely 10-14 db gyertya. Makacs problémákkor, pld.: arc- és homloküreg lerakódás esetén hosszabb, több hétig tartó kúra is lehetséges. Az egyes kúrák között 1-2 hét szünetet kell tartani!